FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nabi za sobom ostavio 16 poginulih

TOKYO, 7. rujna 2005. (Hina/AP) - Snažna tropska oluja, koja se kretalaprema japanskom otoku Hokkaido, u srijedu je zaokrenula sjeverno namoru između Japana i Korejskog poluotoka, nakon što je uzrokovalapogibiju šesnaest osoba, odrone i poplave u Japanu.
TOKYO, 7. rujna 2005. (Hina/AP) - Snažna tropska oluja, koja se kretala prema japanskom otoku Hokkaido, u srijedu je zaokrenula sjeverno na moru između Japana i Korejskog poluotoka, nakon što je uzrokovala pogibiju šesnaest osoba, odrone i poplave u Japanu.

Tajfun Nabi pogodio je južni Japan u utorak gdje je, prouzročivši poplave u gradovima, istjerao 300.000 osoba iz njihovih domova. Oko 1500 vojnika poslano je da učvrste obalni sustav obrane i pomognu u akciji spašavanja.

Nabi je srijedu izgubio snagu nad Japanskim morem te je na skali oluja i ciklona umanjen na tropsku oluju, ali njegovi vjetrovi još uvijek pušu brzinom od 108 kilometara na sat.

Japanske vlasti su rekle da je najmanje 16 osoba poginulo u odronima i poplavama, a japanska novinska agencija Kyodo izvijestila je o 17 poginulih i osmero nestalih.

U srijedu popodne je 70.000 kuća, većinom na otoku Kyushu, još uvijek bilo bez struje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙