FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malta - Hrvatska 1:1, neredi hrvatskih navijača

LA VALLETTA/ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Premda je to trebalo bitinajlakše gostovanje u skupini, hrvatska nogometna reprezentacija nijeuspjela pobijediti Maltu i rezultatom 1:1 ugrozila je već gotovosiguran plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je povela pogotkomNike Kranjčara u 19. minuti, a rezultat je izjednačio Wellman u 74.minuti.
LA VALLETTA/ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Premda je to trebalo biti najlakše gostovanje u skupini, hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti Maltu i rezultatom 1:1 ugrozila je već gotovo siguran plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je povela pogotkom Nike Kranjčara u 19. minuti, a rezultat je izjednačio Wellman u 74. minuti.

La Valletta. Stadion Ta'Qali. Gledatelja: 5.000 Sudac: Athanassios Briakos (Grčka)

STRIJELCI: 0:1 Kranjčar (19), 1:1 Wellman (74)

MALTA: Haber, Pulicino, Said, Scicluna (od 46. Sammut), Vellman, Mattocks (od 73. Ciantar), Agius, Woods, Anonam, Briffa, Cohen. Izbornik: Heese

HRVATSKA: Pletikosa, Šimić (0d 80. Klasnić), Tokić, Šimunić, Srna, N.Kovač, Babić, Šerić (od 68. J.Leko), N.Kranjčar, Balaban (od 68. Bošnjak), Pršo. Izbornik: Z.Kranjčar

ŽUTI KARTONI: Tokić, Babić, Šerić za Hrvatsku, te Mattocks, Sammut za maltu

CRVENI KARTON: Tokić (drugi žuti, 90)

Nažalost, hrvatska reprezentacija nije uspjela pobijediti slabašnu Maltu i tako načiniti još jedan veliki korak prema Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Premda su uoči gostovanja u La Valleti u taboru hrvatske reprezentacije najavljivali sigurna tri boda i već počeli razmišljati o idućim dvobojima, najslabijom partijom u dosadašnjim kvalifikacijama nismo uspjeli slomiti motivirana i rastrčana, ali kvalitetom limitirana domaćina. Igra hrvatska vrste bila je bez ideje, trke, a ponajviše zalaganja. Iako smo imali terensku inicijativu u završnici nije bilo prave koncentracije. S druge pak strane Malta je iz jednog pravog udarca prema suparničkim vratima postiga pogodak, koji bi Hrvatskoj mogao zatvoriti vrata direktnog plasman na World Cup.

U završnici utakmice Zlatko Kranjčar je sa tri izmjene pokušao vratiti u život hrvatsku vrstu, zaigrao je s tri napadača (Bošnjak, Klasnić, Pršo), no nije bilo promjene rezultata.

Katastrofalan dojam hrvatske reprezentacija upotpunio je i dio hrvatskih navijača, koji je izazvao velike nerede na zapadnoj tribini stadiona Ta'Qali. Tučnjava između hrvatskih ultrasa i domaće policije trajao je petnaestak minuta i bilo je ozlijeđenih s obje strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙