FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzijac optužen u SAD-u za pokušaj atentata na Busha

WASHINGTON, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Savezna je porota usrijedu optužila Gruzijca koji je pokušao atentat na američkogpredsjednika Georga W. Busha kada je u svibnju na masu okupljenuispred pozornice na kojoj je Bush držao govor, prilikom posjetaTbilsiju, bacio granatu, objavio je State Department.
WASHINGTON, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Savezna je porota u srijedu optužila Gruzijca koji je pokušao atentat na američkog predsjednika Georga W. Busha kada je u svibnju na masu okupljenu ispred pozornice na kojoj je Bush držao govor, prilikom posjeta Tbilsiju, bacio granatu, objavio je State Department.

Vladimir Arutinian (27), koji je već suočen s optužbama u Gruziji gdje je u pritvoru, optužen je po dvije točke za pokušaj ubojstva Georga W. Busha i za posjedovanje i korištenje vatrenog oružja tijekom nasilnog zločina.

Ako bude osuđen prema američkoj optužnici Arutinian bi mogao dobiti doživotnu kaznu zatvora, kaže se u priopćenju State Departmenta.

Prema službenim američkim izvorima, SAD će čekati dok ne prođe suđenje u Gruziji nakon čega će odlučiti hoće li tražiti Arutinianovo izručenje. Incident se dogodio 10. svibnja ove godine kada je Bush držao govor na Trgu slobode u Tbilisiju.

Nedugo nakon što je američki predsjednik počeo govor Arutinian je bacio granatu na masu 20-ak metara od pozornice na kojoj je stajao Bush. Granata se nije aktivirala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙