FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet smrtnih presuda zbog urote protiv Perveza Musharrafa

ISLAMABAD, 26. kolovoza 2005. (Hina/Reuters)) - Pet muškaraca jeosuđeno na smrt u Pakistanu zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstvapredsjednika Perveza Musharrafa u prosincu 2003., rekao je u petakvojni glasnogovornik.
ISLAMABAD, 26. kolovoza 2005. (Hina/Reuters)) - Pet muškaraca je osuđeno na smrt u Pakistanu zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva predsjednika Perveza Musharrafa u prosincu 2003., rekao je u petak vojni glasnogovornik.

General Shaukat Sultan je odbio precizirati koji sud je izrekao smrtne presude, samo je naveo da je jedan od osuđenih bio vojnik dok su ostali civili.

"Osuđeni su zbog povezanosti s pokušajem ubojstva predsjednika 25. prosinca 2003." rekao je za glasnogovornik govoreći o atentatu u kojem je napadnuta kolona vozila u kojoj se vozio Musharraf pri čemu je ubijeno 15 osoba. U prosincu 2003. pokušana su dva atentata na Musharrafa, oba u garnizonskom gradu Rawalpindiju, u neposrednoj blizini glavnog grada Islamabada. Ukupno je u ta dva atentata ubijeno 18 ljudi a više od 50 je ranjeno kada su se dvojica bombaša samoubojica s automobilima-bombama zabili u predsjednikovu povorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙