FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD odobrile vizu iranskom predsjedniku

WASHINGTON, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države su usrijedu objavile da su odobrile vizu iranskom predsjedniku MahmuduAhmadinedžadu kako bi mogao prisustvovati Općoj skupštini UN-a, ali dajoš uvijek istražuju njegovu ulogu u talačkoj krizi iz 1979. godine.
WASHINGTON, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države su u srijedu objavile da su odobrile vizu iranskom predsjedniku Mahmudu Ahmadinedžadu kako bi mogao prisustvovati Općoj skupštini UN-a, ali da još uvijek istražuju njegovu ulogu u talačkoj krizi iz 1979. godine.

Glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack je kazao da je su SAD odobrile turističku vizu Ahmadinedžadu koja će mu omogućiti da idući tjedan prisustvuje zasjedanjima u UN-u s ostalim čelnicima država i vlada.

"Odluka da odobrimo vizu predsjedniku Ahmadinedžadu kao šefu iranske vlade da bi mogao sudjelovati na zasjedanjima u UN-u u skladu je s prošlom praksom i u skladu s našim obvezama prema sporazumu sklopljenom s UN-om", rekao je McCormack.

Međutim, istaknuo je da odobravanje vize ne znači promjenu u američkoj politici prema iranskoj vladi a i također da će SAD nastaviti istraživati ulogu iranskog predsjednika u događajima iz 1979. i talačkoj krizi koja je trajala 444 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙