FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadam Husein otpustio svoje odvjetnike

BAGDAD, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Sadam Husein sastao se uutorak sa svojim odvjetnikom i glavnim sucem koji razmatra optužbeprotiv njega i potvrdio da je ostatak njegovog odvjetničkog timaotpušten.
BAGDAD, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Sadam Husein sastao se u utorak sa svojim odvjetnikom i glavnim sucem koji razmatra optužbe protiv njega i potvrdio da je ostatak njegovog odvjetničkog tima otpušten.

"Sudac je pitao Sadama Huseina o izjavi njegove obitelji da je njegov odvjetnički tim otpušten a on je to potvrdio", rekao je agenciji Reuters Khalil Dulaimi, jedini odvjetnik ovlašten da zastupa svrgnutog iračkog čelnika.

Sadamova je obitelj otpustila međunarodnu skupinu odvjetnika koja je tvrdila da zastupa Sadama Huseina i izabrat će novu skupinu najistaknutijih odvjetnika da ga brane od optužbi za ratne zločine, izjavio je ovog mjeseca odvjetnik njegove obitelji Abdel Haq Alani.

Alani je rekao da je Sadamova obitelj oduzela sva prethodno dana prava zastupanja bilo kojem odvjetniku i izabrala je Dulaimija koji prati sudska saslušanja Sadama Huseina kao "u ovom trenutku jedinog ovlaštenog odvjetnika".

Alani je izjavio da su Sadamovu obitelj razljutile izjave u medijima arapskih i zapadnjačkih odvjetnika i propagandista koji su tvrdili da govore u ime svrgnutog čelnika, uključujući i one istaknutih odvjetnika iz Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙