FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: Abbas osudio ubojstvo generala Musse Arafata

GAZA , 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik Mahmud Abbasu srijedu je osudio ubojstvo svojeg vojnog savjetnika Musse Arafatakoje je rano jutros počinila skupina naoružanih muškaraca, izjavivšikako pripadnici službi sigurnosti čine sve da bi otkrili počinitelje iizručili ih sudu, stoji u priopćenju Palestinske samouprave kojeprenosi službena agencija WAFA.
GAZA , 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik Mahmud Abbas u srijedu je osudio ubojstvo svojeg vojnog savjetnika Musse Arafata koje je rano jutros počinila skupina naoružanih muškaraca, izjavivši kako pripadnici službi sigurnosti čine sve da bi otkrili počinitelje i izručili ih sudu, stoji u priopćenju Palestinske samouprave koje prenosi službena agencija WAFA.

Skupina od desetak naoružanih muškaraca napala je i ubila jutros u njegovu domu, vojnog savjetnika palestinskog čelnika Abbasa, Musu Arafata (66), izvijestili su očevici i policija.

Arafat je ranije obavljao dužnost šefa sigurnosti u pojasu Gaze i bio je rođak bivšeg iračkog čelnika Jasera Arafata. Početkom godine Abbas ga je smijenio s te dužnosti, postavivši ga za svojeg vojnog savjetnika.

Ime Musse Arafata povezuje se s optužbama za korupciju. Imao je puno moćnih neprijatelja te se vjeruje da je njegovo ubojstvo povezano s internim sukobima.

Naoružana skupina pucala je jutros u zoru na njegov dom u gradu Gazi ispalivši nekoliko granata, a zatim je provalila u kuću. U napadu je, prema izvješću policije otet ili je pobjegao Arafatov najstariji sin Manhal, također visoki dužnosnik policije.

Odgovornost za napad preuzela je skupina koja se naziva Odbori narodnog otpora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙