FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba crteža Ante Sardelića

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izložbu crteža "Likovni dnevnik"hrvatskoga iseljeničkog slikara Ante Sardelića otvorila je večeras uMuzeju Mimara u Zagrebu kanadska veleposlanica u Hrvatskoj StefanieBeck.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izložbu crteža "Likovni dnevnik" hrvatskoga iseljeničkog slikara Ante Sardelića otvorila je večeras u Muzeju Mimara u Zagrebu kanadska veleposlanica u Hrvatskoj Stefanie Beck.

Podsjetila je kako je kanadsko društvo multikulturalnoga značaja da je Kanada "nastala" na temelju useljavanja, a useljenici su u mnogim područjima oplemenili kandasko društvo.

O Sardelićevu slikarstvu još su govorili urednica kataloga izložbe i autorica predgovora Lilijana Domić i predsjednik Društva Blaćana u Zagrebu prof. Nikola Mirošević.

"Sardelić je veliko ime suvremene hrvatske umjetnosti, izniman tehnolog koji se suvereno kreće kroz više likovnih područja", ocijenila je Domić.

Otvaranje Sardelićeva izložbe svojom je skladbama pratio glazbenik Davorin Kempf.

Izložba je otvorena u Muzeju Mimara do 21. rujna 2005.

Ante Sardelić (1947.) je hrvatski i kanadski akademski kipar, slikar i grafičar. Od 1969. izlaže diljem svijeta u galerijama i muzejima. Pod pokroviteljstvo predsjednika Franje Tuđmana godine 1997. u Zagrebu mu je bila postavljena izložba iz ciklusa "Vječna Domovina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙