FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbogatiji obećali 3,7 milijardi dolara za borbu protiv AIDS-a

LONDON, 6. rujna 2005. (Hina/DPA) - Međunarodni donatori obećali su 3,7milijardi dolara globalnom fondu za borbu protiv smrtonosnih bolestikao što su AIDS, tuberkuloza i malarija, izjavio je u utorak u Londonuglavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan.
LONDON, 6. rujna 2005. (Hina/DPA) - Međunarodni donatori obećali su 3,7 milijardi dolara globalnom fondu za borbu protiv smrtonosnih bolesti kao što su AIDS, tuberkuloza i malarija, izjavio je u utorak u Londonu glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan.

Annan, koji u Londonu predsjeda konferencijom Global Funda posvećenoj suzbijanju epidemija koje pogađaju siromašne zemlje, rekao je da je taj iznos obećan za dvogodišnje razdoblje 2006.-2007.

"Obećanja koja su danas ovdje dana uvelike će osigurati dugoročniju održivost Global Funda i pomoći će zemljama da uspostave sveobuhvatne programe za borbu protiv AIDS-a, TBC-a i malarije, te nam svima pružiti važan izvor nade i ohrabrenja za budućnost", rekao je Annan.

Iznos koji je obećalo 29 donatora iz skupine najbogatijih zemalja svijeta predstavlja više od polovice od 7 milijardi dolara potrebnih Global Fundu za dvogodišnje razdoblje.

Sljedeća će konferencija biti održana u lipnju 2006. godine a očekuje se da će na njoj biti dana jamstva i za dodatna sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙