FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poginuo dvadesetosmogodišnji motociklist

ZAGREB, 20. kolovoza 2005. (Hina) - U prometnoj nesreći u Brezovicinoćas je poginuo dvadesetosomogodišnji vozač motocikla marke"kawasaki" M.K., kada je zbog neprilagođene brzine na njegov prometnitrak naletio dvadesetdvogodišnji vozač osobnog automobila "vw corrado"J.R., izvijestila je danas zagrebačka policija na konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 20. kolovoza 2005. (Hina) - U prometnoj nesreći u Brezovici noćas je poginuo dvadesetosomogodišnji vozač motocikla marke "kawasaki" M.K., kada je zbog neprilagođene brzine na njegov prometni trak naletio dvadesetdvogodišnji vozač osobnog automobila "vw corrado" J.R., izvijestila je danas zagrebačka policija na konferenciji za novinare.

Do nesreće je došlo oko 1,10 sati kada je vozač automobila imotskih registarskih oznaka J.R. u Brezovičkoj cesti ušao u desni zavoj te zbog neprilagođene brzine prešao na suprotni kolnik i naletio na motocikl zagrebačkih oznaka, kojim je bez kacige upravljao M.K. Od siline udarca, oba vozila su odbačena u odvodni kanal.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao motociklist M.K., a vozač automobila J.R. lakše je ozlijeđen i zadržan u bolnici. Protiv J. R. bit će podnesena kaznena prijava.

Policija je izvijestila i o nesreći koja je jutros izazvala gužve na autocesti Zagreb-Karlovac. Oko 7,15 sati kod izlaza za Jastrebarsko prevrnulo se manje teretno vozilo zagrebačkih oznaka zbog ispuštanja zadnje desne gume te se po kolniku rasuo pijesak i vapno. U nesreći je ozlijeđen i prevezen u karlovačku bolnicu jedan od dvojice putnika teretnog vozila, makedonski državljanin s boravkom u Hrvatskoj.

Teretno vozilo se prepriječilo preko oba prometna traka i obustavilo promet do dolaska prometne policije koja je promet pustila zaustavnim trakom. U 8,20 sati, nakon što je uz pomoć djelatnika Hrvatskih autocesta teretno vozilo dizalicom povučeno na desni prometni trak i zaustavnu traku, promet je krenuo krajnjom lijevom, odnosno preticajnom trakom.

Iako nije došlo do potpune obustave prometa, zbog velikog priljeva vozila stvorile su se višekilometarske kolone. U 9,17 sati nakon što je kamion maknut i cesta očišćena, promet je pušten po obje prometne trake. No, kako je veći dio vozača stajao neko vrijeme u koloni, izašli su iz vozila te je to stvorilo dodatne gužve, pa kad je promet i krenuo vozači nisu na vrijeme ulazili u automobile i kretali što je stvorilo kolone i više od 10 kilometra, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙