FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rabini namjeravaju otvoriti muzej posvećen povlačenju iz Gaze

JERUZALEM, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Desničarski izraelskirabini u srijedu su objavili da će otvoriti muzej poput onogposvećenog holokaustu kako bi dokumentirali evakuaciju židovskihnaseljenika i njihovih podržavatelja iz Gaze i dijelova Zapadneobale.
JERUZALEM, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Desničarski izraelski rabini u srijedu su objavili da će otvoriti muzej poput onog posvećenog holokaustu kako bi dokumentirali evakuaciju židovskih naseljenika i njihovih podržavatelja iz Gaze i dijelova Zapadne obale.

Izraelski političari su tu zamisao ocijenili "neukusnom", a memorijalni centar za žrtve holokausta Yad Vashem "nelegitimnom". Yad Vashem kaže da su rabini omalovažili uspomenu na šest milijuna Židova koje su nacisti ubili tijekom Drugog svjetskog rata.

Organizatori su rekli da će muzej, financiran privatnim sredstvima, s dioramama naselja i video snimkama iseljavanja naseljenika biti otvoren idućih mjeseci te da će nositi Biblijom nadahnuto ime kao Yad Vashem.

Rabin David Druckman koji je na internet stranicama lista Maariv objavio plan otvaranja muzeja odbacuje kritike iz Yad Vashema.

"Uza svo dužno poštovanje Yad Vashemu, izgleda da nismo naučili lekcije iz holokausta. Ne bismo se trebali oslanjati na druge zemlje nego samo na našu snagu. Učinili smo suprotno istjerujući Židove kako bi pomogli Hamasu, stvarnom otjelovljenju Hitlera", rekao je Druckman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙