FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenik EK za sigurnost upozorio na nove napade al-Qaide

RIGA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europske komisije zapravosuđe i sigurnost Franco Frattini u subotu je rekao kako vjerujeda su srpanjski samoubilački bombaški napadi u Londonu bili djeloskupina povezanih s al-Qaidom i upozorio na to da se u Europi moguočekivati novi napadi.
RIGA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europske komisije za pravosuđe i sigurnost Franco Frattini u subotu je rekao kako vjeruje da su srpanjski samoubilački bombaški napadi u Londonu bili djelo skupina povezanih s al-Qaidom i upozorio na to da se u Europi mogu očekivati novi napadi.

Frattini je rekao kako će razmotriti naputke za akcije u borbi protiv terorizma tijekom sjednice Europskog parlamenta sljedećeg tjedna, kad bi trebalo biti dogovoreno i stvaranje obavještajne mreže na cijelom prostoru EU.

Bivši talijanski ministar vanjskih poslova, koji je u posjetu Latviji, rekao je kako britanske vlasti proučavaju video iskaz jednog od londonskih bombaša samoubojica, koji je objavila arapska TV postaja Al Jazira, kako bi utvrdili da li iza napada stoji al-Qaida.

"Osobno, nažalost, smatram kako će se, u ovom trenutku, teroristički napadi na demokratske zemlje nastaviti. Skupine povezane s al-Qaidom vjerojatno stoje iza napada u Londonu", rekao je Frattini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙