FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Indija vodeće destinacije za off-shoring

MUENCHEN, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Kina je najpopularnija zemlja sniskim cijenama rada među europskim i sjevernoameričkim poslovnimčelnicima koji premještaju svoju radno intenzivnu proizvodnju uinozemstvo, pokazala je studija bostonske konzultantske tvrtke Bainand Company.
MUENCHEN, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Kina je najpopularnija zemlja s niskim cijenama rada među europskim i sjevernoameričkim poslovnim čelnicima koji premještaju svoju radno intenzivnu proizvodnju u inozemstvo, pokazala je studija bostonske konzultantske tvrtke Bain and Company.

Povodom objave studije u Muenchenu, Bain je u ponedjeljak objavio da 66 posto od ukupno 138 europskih i sjevernoameričkih kompanija uključenih u studiju proglasilo Kinu najatraktivnijim odredištem za selidbu proizvodnje.

Čelnu je poziciju Kina za dlaku obranila od Indije, koju je 60 posto kompanija proglasilo dobrim mjestom za uštedu na troškovima rada.

Među istočnoeuropskim državama najuočljivija je Poljska koju je kao destinaciju s niskim troškovima rada odabrao 41 posto kompanija.

Više od 80 posto čelnika izjavilo je da je premještanje radnih mjesta u inozemstvo sastavni dio njihova pristupa poslovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙