FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Stotinjak ranjenih u sukobima pristaša i protivnika Ocalana

ANKARA, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sto četrdeset četiri osobe, međukojima policajci i vojnici, ranjeno je u žestokim sukobima koji suprošle noći izbili između pristaša i protivnika kurdskog pobunjeničkogvođe, zatočenog Abdullaha Ocalana, u turskom gradiću Bozuyuku,objavile su mjesne vlasti.
ANKARA, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sto četrdeset četiri osobe, među kojima policajci i vojnici, ranjeno je u žestokim sukobima koji su prošle noći izbili između pristaša i protivnika kurdskog pobunjeničkog vođe, zatočenog Abdullaha Ocalana, u turskom gradiću Bozuyuku, objavile su mjesne vlasti.

Do sukoba je došlo kad su stanovnici gradića napali konvoj autobusa u kojima su se Ocalanovi pristaše vraćali svojim kućama na jugoistoku zemlje, nakon što su ih vlasti spriječile da u obližnjem gradu Gemliku održe prosvjedni skup protiv uvjeta u kojima je Ocalan zatočen.

Na autobusima su bili izvješeni transparenti s izjavama potpore zatočenom Ocalanu, što je isprovociralo stanovnike Bozuyuka te su napali konvoj. Među dvije struje izbila je tučnjava u kojoj je ranjeno najmanje 144 osobe prije no što su snage reda stigle na poprište okršaja i intervenirale. U općem metežu je uz same vinovnike sukoba ranjeno i sedamnaest policajaca, sedam vojnika i jedan liječnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙