FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 5. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Rezultati poslovanje u segmentu stambenog kreditiranja građana, tema su današnjeg susreta s novinarima koji organizira Erste & Steiermärkische banka, a bit će riječi i o daljnjim aktivnostima banke i novostima u stambenom kreditiranju. Iz Erste & Steiermärkische banke ističu da je ta banka u 2004. godini odobrila preko 3.400 stambenih kredita. U svoju ponudu tijekom prošle godine uvrstila je posebnu liniju stambenih kredita za građane s nominalnom godišnjom kamatnom stopom od 4,99 posto za kredite vezane valutnom klauzulom uz švicarski franak, dok je kredite vezane valutnom klauzulom uz američki dolar odobravala s nominalnom godišnjom kamatnom stopom od 5,40 posto, a uz euro od 6,45 posto.

ZAGREB - Oba hrvatska operatera mobilne telefonije, T-Mobile i VIPnet, u prvoj su polovici ove godine zabilježili dalji porast broja korisnika, a zajedno su ih krajem lipnja ove godine imali nešto više od 2,98 milijuna, što je u odnosu na kraj prošle godine porast od 5,3 posto ili oko 150 tisuća korisnika više. Od ukupnog broja korisnika mobilne telefonije u Hrvatskoj krajem lipnja ove godine 1,65 milijuna ih je imao T-Mobile, a 1,33 milijuna VIPnet, podaci su dobiveni od ta dva operatera, a koji su naznačeni i u njihovim polugodišnjim izvješćima o poslovanju.

KRAPINA - Ministar kulture Božo Biškupić sinoć je otvorio 40. jubilarni Tjedan kajkavske kulture Krapina 2005. Istaknuo je kako je Krapina "oduvijek bila i ostat će ogledni grad na zapadnom ulazu u Europu i grad velike kulturne tradicije koju obasjava srednjoeuropski duh". U glazbnom programu svečanosti nastupio je KUD "Ilirci", pod ravnateljskom palicom Viktora Crneka, direktora Tjedna, a nastupili su i brojni solisti, izvodeći poznate zagorske popevke. U sklopu Tjedna otvorena je prigodna izložba - "40 let kajkavskih popevki u Krapini", otvoren je i 13. po redu Zagorski gospodarski zbor koji je okupio 45 izlagača, a priređen je i "Mali gastro", u sklopu kojeg su prezentirana tradicionalna zagorska jela.

KORČULA - Kineski veleposlanik Wu Zhenglong posadio je jučer u vrtu ispred kuće Marka Pola u Korčuli stablo masline, kako je rekao, kao simbol mira i prijateljstva između Hrvatske i Kine. Veleposlanik, koji u Korčuli boravi na poziv gradonačelnika Mirka Duhovića, 6. rujna bit će nazočan na prigodnom programu rekonstrukcije povijesne pomorske bitke između Genove i Venecije 1298. godine. U njoj je bio zarobljen i Marko Polo, a u zarobljeništvu je napisao knjigu o čudesima s Dalekog istoka Kine i Japana.

Marko Polo 17 je godina bio u službi kineskog vladara Kublaj kana, a na povratku u Europu donio je mnogo predmeta iz tih krajeva.

IČIĆI - Proglašenjem najboljih filmova sinoć je u Ičićima, pokraj Opatije, završen 3. Liburnia film festival, festival dokumentarnog filma. Prema odluci Prosudbene komisije nagrada za najbolji film pripada filmovima "Purgatorij" Zdravka Mustaća i "Ophodar pruge" Silvia Mirošničenka. Nagradom publike nagrađen je film "Sve 5!" autorice Dane Budisavljević. Prosudbena komisija u sastavu Branko Ištvančić, Alen Liverić i Aleksandar Pilepić dodijelila je još i dva posebna priznanja filmovima "Sve 5!" i "Dobrodošao kući brate" Ivone Juke. Tijekom četiri festivalska dana prikazano je 15 filmova u konkurenciji i još tri izvan konkurencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙