FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Činjenica da je Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva u prošlom mandatu sklapalo ugovore s tvrtkama u vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića upućuje na odnose pogodovanja, zaključak je koji je jučer prihvatila većina članova saborskoga Istražnog povjerenstva. U slučaju bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, Povjerenstvo je ranije zaključilo kako se iz iskaza svjedoka i dostupne dokumentacije nije moglo utvrditi da je pogodovao svojim tvrtkama. Istražno povjerenstvo, čija je zadaća bila utvrditi jesu li Čačić i Tomčić svoje položaje iskoristili za pogodovanje svojim tvrtkama, time je završilo svoj šestomjesečni rad, tijekom kojega je ispitalo desetak svjedoka, te uz pomoć knjigovodstvenog vještaka utvrdilo Tomčićeve i Čačićeve udjele u pojedinim tvrtkama koje su poslovale s državom. Uz zaključke i prijedlog mjera Povjerenstvo će saborskom plenumu na raspravu dati i sažetak pisanog izvješća od 160 stranica.

NOWY SACZ/ZAGREB - Hrvatski srednjoškolci osvojili su srebrnu medalju na 17. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2005., održanoj u poljskom gradu Nowy Sacz, od 18.-25. kolovoza, izvijestio je sinoć voditelj hrvatskoga tima Ivo Šeparović. Reprezentacija informatičara Republike Hrvatske nastupila je među reprezentacijama 74 zemlje sudionice Olimpijade u sastavu Davor Prugovečki, srebrna medalja, Igor Čanadi, Jasmin Velkić i Relja Medić iz zagrebačke XV. gimnazije. Na informatičkim olimpijadama mladi hrvatski informatičari od 1993. osvojili su 38 medalja - tri zlatne, 13 srebrnih i 22 brončane.

DUBROVNIK - U organizaciji Art radionice Lazareti sinoć je u Dubrovniku počeo Festival suvremenih izvedbenih umjetnosti "Karantena", posvećen suvremenoj plesnoj i kazališnoj umjetnosti te perfomansama. "Karantenu" koja će trajati do 5. rujna otvorila je predstava "Jezici", po tekstu Sama Sheparda i Srećka Kosovela, u režiji Hrvoja Cokarića i produkciji splitske skupine "Fractal teatar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙