FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 22. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatske vode uspostavile su mjere redovite obrane od poplave za područje Međimurske županije, izvijestio je sinoć Državni centar 112. Po podatcima Centra na rijeci Muri kod vodomjerne postaje Mursko Središće izmjeren je sinoć vodostaj plus 331 centimetar s tendencijom daljnjeg porasta.

ZAGREB - U Centru za obranu od poplava Hrvatskih voda ne očekuju značajniji porast vodostaja Save u Zagrebu, iako se po vremenskoj prognozi u Sloveniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj očekuje kiša i idućih dana. Zasad nema proglašivanja mjera obrane od poplave, rečeno je u Centru sinoć, kad je vodostaj Save u Zagrebu bio 182 centimetra. Mjere redovite obrane od poplave u Zagrebu objavljuju se kad Sava dosegne 350 centimetara.

PLETERNICA - Pleterničko područje sinoć je zahvatilo nevrijeme zbog čega su poplavljene podrumske prostorije u osam obiteljskih kuća, izvijestio je Državni centar 112, dodajući da su intervenirali članovi DVD "Pleternica".

KARLOVAC - Međunarodni festival folklora Karlovac 2005., koji organizira Folklorni ansambl "Matija Gubec", otvoren je sinoć u karlovačkom Domu Oružanih snaga Hrvatske vojske "Zrinski". Karlovački župan Ivica Horvat je rekao kako taj festival sa svojim kulturnim i zabavnim sadržajima doprinosi boljoj turističkoj ponudi Karlovačke županije te stanovništvu županije približava tradicijske običaje drugih zemalja. Uz domaćina na sedmodnevnom Festivalu sudjeluju folklorni ansambli iz Italije, Rumunjske, Austrije, Grčke i Poljske.

BARBAN - Mario Učkar ovogodišnji je slavodobitnik 30. Trke na prstenac koja je jučer održana u istarskom mjestu Barbanu u nazočnosti Bore Vučkovića, izaslanika i savjetnika hrvatskog predsjednika. Slavodobitniku je pripala novčana nagrada od 20 tisuća kuna te skulptura Ptica prstenac. Trka na prstenac trčala se u Barbanu još 1696., a obnovljena je 1976.

ĐAKOVO - U povodu 33. godišnjice smrti patera Zorislava Lajoša, u njegovu rodnom selu Širokom Polju, blizu Đakova, jučer je održan znanstvena tribina o tom svestranom franjevcu, pokretaču i prvom glavnom uredniku "Glasa Koncila". U ime domaćina o pateru Lajošu govorio je Frok Zefiq, župnik župe Vuke, te fra Bonaventura Duda i fra Emanuel Hoško. Pater Zorislav Lajoš bio je čovjek koji je živio ispred svojeg vremena, rekao je fra Bonaventura, a fra Emanuel je istaknuo njegov odgojiteljski i prevoditeljski rad, ponajprije njegove zasluge na osnutku Katehetskoga izdavačkog centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙