FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Schumacher: neću dopustiti svom sinu da vozi utrke

MONZA, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetski prvak uF1 Nijemac Michael Schumacher kazao je kako ni u ludilu ne želi danjegov sin Mick vozi utrke, a pogotovu ne Formulu 1, ali da bi biozadovoljan da se bavi tenisom ili golfom.
MONZA, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetski prvak u F1 Nijemac Michael Schumacher kazao je kako ni u ludilu ne želi da njegov sin Mick vozi utrke, a pogotovu ne Formulu 1, ali da bi bio zadovoljan da se bavi tenisom ili golfom.

Vozač sa rekordne 84 Grand-Prix pobjede odlučan je u namjeri da svojem šestogodišnjem sinu Micku zabrani brzinske sportove.

"Tenis ili golf bi bilo poželjno, ali nikako utrke. Ja bih stalno bio u strahu, a Micku bi svakako bilo veliko opterećenje biti vozač i sin Michaela Schumachera. Ne razumijem roditelje koji svojem šestogodišnjem djetetu kažu da će biti prvak u Formuli, pa to je suludo", kazao je Michael, koji uz Micka ima i osmogodišnju kćerku Gina Mariu.

U dugoj povijesti Formule samo je jednom sin prvaka osvojio naslov, Britanac Damon Hill se 1996. okrunio naslovom kao i otac Graham 1962. i 1968.

Kanađanin Gilles Villeneuve vjerovatno bi bio prvakom da nije poginuo 1982., a njegov nasljednik Jacques uzeo je naslov sa Williamsom 1997.

Za razliku od Schumachera, brojni su prvaci Formule 1 poticali svoje sinove da nastave istim stopama, a trenutno se u klasi ispod F1 - GP2 - natječu potomci Nelsona Piqueta, Nikia Laude i Kekea Rosberga. Tomas Scheckter, sin prvaka iz 1979. Južnoafrikanca Jodya Schecktera, nije se uspio probiti u F1, ali se zato s uspjehom utrkuje u Americi.

Kolumbijac Juan Pablo Montoya i Talijan Giancarlo Fisichella izjavili su kako bi bili ponosno da ih naslijede njihovi sinovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙