FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina putnika bili su Ciprani, na Cipru tri dana žalosti

ATENA, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Većina od 121 putnika ciparskogBoeinga 737 koji se srušio u nedjelju sjeverno od Atene bili suCiprani, rekao je predstavnik aviokompanije Helios Airways u čijem jevlasništvu bio zrakoplov.
ATENA, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Većina od 121 putnika ciparskog Boeinga 737 koji se srušio u nedjelju sjeverno od Atene bili su Ciprani, rekao je predstavnik aviokompanije Helios Airways u čijem je vlasništvu bio zrakoplov.

Cipar je zbog nesreće proglasio tri dana žalosti.

Zrakoplov Boeing B737 kompanije Helios Airways letio je iz Larnace, na Cipru, prema Ateni iz koje je trebao nastaviti let za Prag.

Predstavnik aviokompanije rekao je da je zrakoplov bio na servisu "prošlog tjedna", opovrgnuvši da je u prošlosti imao različite probleme, što tvrde pojedini grčki mediji.

"Većina putnika bili su Ciprani", među kojima i skupina "48 mladih koji su putovali u Prag". U zrakoplovu je bio i "određen broj Grka i vrlo malo stranaca", rekao je.

Rekao je također da je jedan od pilota bio Nijemac.

Prema grčkoj policiji, u zrakoplovu je bilo 115 putnika i šest članova posade, od čega je 59 odraslih i osmero djece putovalo za Atenu, a 48 za Prag.

Grčko ministarstvo javnog reda objavilo je da nesreću zrakoplova nitko od putnika nije preživio.

Jedan očevidac kazao je da je oko ostataka zrakoplova vidio na desetke razbacanih pougljenjenih ljudskih tijela.

Posao spasilačkim ekipama otežavaju požari koje je izazvala nesreća. U njihovu gašenju sudjeluju tri zrakoplova i dva helikoptera.

U akciji spašavanja sudjeluje oko 120 vatrogasaca i 40 spasilaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙