FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU želi nastaviti pregovore s Iranom i odbacuje vojno rješenje

NEWPORT, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Europljani žele nastavitipregovore s Iranom o nuklearnom programu i nitko ne razmišlja o vojnomrješavanju problema s Islamskom Republikom, izjavio je u petak šefbritanske diplomacije Jack Straw.
NEWPORT, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Europljani žele nastaviti pregovore s Iranom o nuklearnom programu i nitko ne razmišlja o vojnom rješavanju problema s Islamskom Republikom, izjavio je u petak šef britanske diplomacije Jack Straw.

"Želimo da se pregovori nastave. To nije samo u interesu međunarodne zajednice, već je i u interesu Irana", rekao je britanski ministar vanjskih poslova nakon neslužbenog sastanka europskih ministara vanjskih poslova u Newportu (Wales).

"Nitko ne predlaže vojno rješenje. To se pitanje može riješiti samo diplomatskim putem", dodao je.

Straw je istaknuo da Europljani "s nestrpljenjem" očekuju objavljivanje najnovijeg izvješća glavnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koje se planira za subotu, u kojemu se kaže da Iran nastavlja raditi na osjetljivom nuklearnom programu, kako navode diplomati.

Straw je opetovao da se EU, koji ne isključuje mogućnost da se pitanje preda UN-ovu Vijeću sigurnosti, želi "konzultirati" sa svim partnerima "prije nego donese bilo kakvu odluku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙