FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren međunarodni bijenale grafike "Splitgraphic"

SPLIT, 1. rujna 2005. (Hina) - "Splitgraphic", 2. međunarodni grafičkibijenale, otvoren je večeras u splitskoj Konzervatorskoj galerijiizložbom splitskog grafičara Nikole Skokandića i višestrukonagrađivane umjetnice iz Kanade Janice Wong.
SPLIT, 1. rujna 2005. (Hina) - "Splitgraphic", 2. međunarodni grafički bijenale, otvoren je večeras u splitskoj Konzervatorskoj galeriji izložbom splitskog grafičara Nikole Skokandića i višestruko nagrađivane umjetnice iz Kanade Janice Wong.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi, čiji je koncept radno naslovljen "Dijalog", do 1. prosinca održat će se 10 izložbi, dijelom skupnih, a dijelom samostalnih.

Nakon izložbe Nikole Skokandića i Janice Wong slijede izložbe Marka Pogačnika i Sandre Mateljan, Kristine Restović i Ivana Kožarića, skupna izložba Venecija-Japan, koja će u dva izložbena prostora prezentirati radove nekoliko talijanskih i japanskih umjetnika, te skupna izložba New York - Split s radovima američkih i splitskih fotografa.

Sve će te izložbe biti postavljene uz Konzervatorsku galeriju i u Galeriji Studio naranča, Fotokluba Split, Etnografskom muzeju, Pučkom otvorenom učilištu i u Muzeju grada Splita.

Direktor Splitgraphica Pavao Majić kaže da je odlučeno da se iduće godine taj bijenale, odnosno izložbe na njemu sele u gradove iz kojih dolaze umjetnici.

Tako će se izložba fotografija preseliti dogodine u New York, skupna izložba hrvatskih, venecijanskih i japanskih umjetnika bit će u Veneciji i Japanu, izložba Sandre Mateljan i Marka Pogačnika bit će postavljena u Sloveniji, a akademika Ivana Kožarića i Kristine Restović u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙