FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanske banke inzistiraju na pristojnom odijevanju

LONDON, 25. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Vodeće britanske bankeinzistiraju da nemarni bankarski službenici pripaze na svojeodijevanje ili bi mogli biti poslani da si kupe novu odjeću na svojračun, objavio je u četvrtak The Times.
LONDON, 25. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Vodeće britanske banke inzistiraju da nemarni bankarski službenici pripaze na svoje odijevanje ili bi mogli biti poslani da si kupe novu odjeću na svoj račun, objavio je u četvrtak The Times.

Od muških službenika traži se da nose izglačane hlače i košulje s kravatom i sakoom, a od njihovih kolegica očekuje se bluza, moderna suknja ili elegantne hlače, objavio je list pozivajući se na interni bankarski memorandum.

"Molimo vas budite upozoreni da ćete, odlučite li zanemariti propise o odijevanju, biti zamoljeni da situaciju ispravite istog dana", navodi se u memorandumu upućenom zaposlenicima banke Barclays Asset & Sales Finance u Basingstokeu.

Investicijska banka Cazenove, među čijim je klijentima i kraljica Elizabeta II, nedavno je također upozorila svoje službenike na pravilno odijevanje: bijele čarape su tako zabranjene, a samo partneri smiju nositi košulje s uzorkom.

The Times objašnjava da je memorandum potaknut dolaskom američkih financijskih institucija u londonski City, a one su poznate po mnogo slobodnijem pristupu odijevanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙