FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški sud odbacio žalbu Radovana Stankovića

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Prizivno vijeće Haškog suda odbaciloje u četvrtak žalbu bosanskog Srbina Radovana Stankovića na odlukuICTY-a o prepuštanju njegova slučaja pravosuđu Bosne i Hercegovine,priopćio je u petak Haški sud.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Prizivno vijeće Haškog suda odbacilo je u četvrtak žalbu bosanskog Srbina Radovana Stankovića na odluku ICTY-a o prepuštanju njegova slučaja pravosuđu Bosne i Hercegovine, priopćio je u petak Haški sud.

U skladu sa svojom odlukom od 17. svibnja 2005. godine, ICTY treba prebaciti optuženoga u BiH, a tužiteljstvo mora predati materijale koji podupiru optužnicu i sve druge dokaze relevantnim vlastima u BiH u roku od 30 dana.

Radovan Stanković optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Optužuje ga se da je od 3. kolovoza 1992. do 10. listopada 1992., nakon srpskog osvajanja Foče, zajedno s drugim srpskim vojnicima vodio kuću u kojoj su bile zatočene i na prostituciju prisiljavane muslimanske žene.

Optužnica, koja je protiv Stankovića podignuta 1996. i uključuje još sedam osoba, tereti ga također i da je osobno silovao najmanje dvije žene, a za jednu od njih tvrdio je da je njegova kako bi je mogao opetovano silovati tijekom tri mjeseca.

Stankovića su uhitile Stabilizacijske snage u Foči 9. srpnja 2002. i prebacile u Den Haag. On se protivio prebacivanju svojega slučaja pravosuđu BiH tvrdeći da neće imati pravedan proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙