FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: sve manje hospitalizacija zbog vodenih kozica nakon uvođenja cjepiva

NEW YORK, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U Sjedinjenim jeDržavama, otkad je uveden program cijepljenja protiv vodenih kozica,zabilježen značajan pad broja hospitalizacija i posjeta liječniku kaoi ukupan pad medicinskih troškova vezanih uz tu dječju bolest,pokazali su rezultati novog istraživanja.
NEW YORK, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U Sjedinjenim je Državama, otkad je uveden program cijepljenja protiv vodenih kozica, zabilježen značajan pad broja hospitalizacija i posjeta liječniku kao i ukupan pad medicinskih troškova vezanih uz tu dječju bolest, pokazali su rezultati novog istraživanja.

Ranija studija ukazala je na činjenicu da je program pomogao u smanjenju broja oboljelih, ali nije obradila pitanje medicinskih troškova, kaže se u izvješću objavljenom u Journal of the American Medical Association.

Istraživači - Fangjun Zhou iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti i njegovi kolege analizirali su podatke o djeci i odraslima uključenim u planove o zdravstvenom osiguranju između 1994. i 2002. godine.

Tijekom razdoblja promatranja, hospitalizacija zbog vodenih kozica smanjila se za 88 posto, a posjete liječniku za 59 posto. Iako su najveće razlike zabilježene kod djece mlađe od godinu dana, sve starosne skupine uklapaju se u rezultate studije.

Tijekom 1994. i 1995. izravni medicinski troškovi za hospitalizaciju i posjete liječniku zbog vodenih kozica iznosili su 84,9 miljuna dolara, a do 2002. ta je brojka pala na 22,1 milijun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙