FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak radne skupine vjerojatno u New Yorku

NEWPORT,1. rujna(Hina) - Sljedeći sastanak radne skupine EU-a zaprocjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom mogao bi se održati u NewYorku u drugoj polovici rujna mjeseca na razini ministara vanjskihposlova, doznaje se iz diplomatskih izvora EU-a.
NEWPORT,1. rujna(Hina) - Sljedeći sastanak radne skupine EU-a za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom mogao bi se održati u New Yorku u drugoj polovici rujna mjeseca na razini ministara vanjskih poslova, doznaje se iz diplomatskih izvora EU-a.

Ta se mogućnost spominjala na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a, koji su se okupili na neformalnom sastanku u Newportu u Walesu. U drugoj polovici rujna u New Yorku će se zbog zasjedanja Opće skupštine UN-a boraviti većina ministara vanjskih poslova EU-a.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw je na konferenciji za novinare izrazio želju da na sastanku radne skupine bude i glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.

Prema diplomatskim izvorima, ministar Straw je u četvrtak u Newportu naznačio mogućnost sazivanja izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova 26. rujna, na kojem bi se po svoj prilici usvojio pregovarački okvir za Tursku i eventualno odredio novi datum za početak pregovora s Hrvatskom u slučaju pozitivne ocjene njezine suradnje s Haškim sudom.

Prvi redoviti sastanak ministara vanjskih poslova predviđen je 3. listopada, za kada je zakazano otvaranje pregovora s Turskom.

Ministar Straw je rekao na konferenciji za novinare da glavna haška tužiteljica priprema za Europsku uniju novu ocjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, u kojoj će uzeti u obzir nedavni pozitivni razvoj događaja.

"Jučer samo razgovarao s Carlom del Ponte, koja mi je rekla da priprema ocjenu u kojoj će uzeti u obzir nedavni pozitivni razvoj događaja", rekao je Straw na konferenciji za novinare nakon završetka prvog dana dvodnevnog neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova EU-a, koji su se okupili u Newportu u Walesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙