FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hartmann: Del Ponte u redovnom kontaktu s EU oko suradnje RH-ICTY

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla delPonte ima redovne kontakte s dužnosnicima Europske unije no još nijepoznato u kojem će ih obliku izvijestiti o suradnji Hrvatske s Haškimsudom (ICTY), kazala je u četvrtak glasnogovornica Tužiteljstva.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte ima redovne kontakte s dužnosnicima Europske unije no još nije poznato u kojem će ih obliku izvijestiti o suradnji Hrvatske s Haškim sudom (ICTY), kazala je u četvrtak glasnogovornica Tužiteljstva.

Del Ponte je u svom posljednjem lipanjskom izvješću EU navela kako su potrebna tri do četiri mjeseca za ocjenu učinkovitosti provedbe vladinog Akcijskog plana za lociranje generala Ante Gotovine, pa se to novo izvješće o suradnji očekuje sredinom rujna.

"Mi smo u redovitim kontaktima s Europskom unijom, no u kojem obliku će ih Tužiteljica nastaviti obavještavati za sada se ne može precizno reći", kazala je glasnogovornica Florence Hartmann u telefonskom razgovoru iz Haaga.

Glasnogovornica Hartman najavila je da će Del Ponte 1. rujna u Bernu sudjelovati na Konferenciji o civilnoj izgradnji mira i ljudskim pravima u jugoistočnoj Europi, na kojoj će održati i konferenciju za tisak.

"Što se tiče novosti i najnovijeg razvoja događaja Del Ponte će imati konferenciju za tisak u Bernu 1. rujna", kazala je Hartmann, napominjući kako će Tužiteljica tada moći odgovoriti i na pitanja o izvještavanju Bruxellesa o suradnji RH-ICTY.

Na skupu o jugoistočnoj Europi, koji se održava u organizaciji švicarskog ministarstva vanjskih poslova, Carla del Ponte će održati uvodni govor i sudjelovati u okruglom stolu na temu Tranzicijska pravda: Pravda za žrtve?

U radu skupa iz Hrvatske će sudjelovati Lovre Pejković, predstojnik vladine Uprave za prognanike, povratnike i izbjeglice, te Vesna Teršelić, direktorica dokumentacijskog centra za ratne zločine Documenta, iz Zagreba. Pejković će sudjelovati na okruglom stolu na temu "Imovinska prava i povratak" a Teršelić na forumu o pravdi za žrtve.

Ministri vanjskih poslova EU okupit će se 2. i 3. rujna u Newportu u Velikoj Britaniji na neformalnom sastanku na kojem bi prema najavama moglo biti riječi i o daljnjem procesu odlučivanja o početku pregovora s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙