FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

816 mrtvih u stampedu u Bagdadu (najnoviji podaci)

BAGDAD, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Osamsto šesnaest osoba jepoginulo, a 323 su ozlijeđene u stampedu koji se u srijedu dogodio namostu u Bagdadu, usred šijitskog obreda žalovanja, prema najnovijimpodacima sigurnosnog izvora.
BAGDAD, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Osamsto šesnaest osoba je poginulo, a 323 su ozlijeđene u stampedu koji se u srijedu dogodio na mostu u Bagdadu, usred šijitskog obreda žalovanja, prema najnovijim podacima sigurnosnog izvora.

"Prema najnovijem izvješću, 841 osoba je mrtva, 816 ih je poginulo u stampedu, a 25 od otrovanja hranom", priopćio je izvor.

"U gužvi su ozlijeđene ukupno 323 osobe", dodao je izvor, uz napomenu da je još sedam osoba ubijeno i 37 ranjeno u minobacačkim napadima kod mauzoleja šijitskog imama Muse al-Kazema prije nego je na mostu među šijitskim hodočasnicima došlo do smrtonosne gužve nakon glasina da je među njima bombaš samoubojica.

Tako se broj žrtava tijekom današnjeg dana u Bagdadu popeo na 848, a ozlijeđenih na 360.

Irački dužnosnici u Bagdadu izrazili su bojazan da bi se broj mrtvih u stampedu na mostu mogao popeti na tisuću.

Irački ministar obrane Saadoun al-Dulaimi rekao je na konferenciji za tisak da je most Aimma na kojemu se dogodila tragedija otvoren za javnost na zahtjev naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙