FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

647 mrtvih u stampedu na mostu u Bagdadu

BAGDAD, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Oko 647 osoba se utopilo,ugušilo ili je pregaženo, a 301 osoba je ozlijeđena u paničnom bijegudo kojeg je došlo zbog straha od napada bombaša samoubojice nabagdadskom mostu u srijedu, usred šijitskog obreda žalovanja, premanajnovijim podacima iz sigurnosnih izvora.
BAGDAD, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Oko 647 osoba se utopilo, ugušilo ili je pregaženo, a 301 osoba je ozlijeđena u paničnom bijegu do kojeg je došlo zbog straha od napada bombaša samoubojice na bagdadskom mostu u srijedu, usred šijitskog obreda žalovanja, prema najnovijim podacima iz sigurnosnih izvora.

Ovim žrtvama treba dodati 7 mrtvih i 37 ozlijeđenih u minobacačkim napadima nedaleko od mauzoleja imama Muse al-Kazema koji su se dogodili prije stampeda, kao i "neutvrđen broj" ljudi koji su umrli pošto su jeli namjerno otrovanu hranu, dodaje isti izvor.

U ranijem izvješću sigurnosnih izvora u koje su bile uključene sve žrtve, govorilo se o 637 mrtvih i 238 ozlijeđenih.

Irački premijer Ibrahim Jaafari proglasio je u srijedu, nakon tragedije na mostu, trodnevnu žalost, izvijestila je državna televizija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙