FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek kandidat za svjetsko prvenstvo u ribolovu

OSIJEK,16. kolovoza 2005.(Hina) - Interes je Osječko-baranjske županijei grada da Osijek, koji se kandidirao za domaćina Svjetskog prvenstvau ribolovu 2006. godine, i dobije to prestižno prvenstvo, rekao jedožupan Dinko Burić na današnjem susretu s predsjednikom Svjetskeribolovne konfederacije Claudijom Ugom Matteolijem.
OSIJEK,16. kolovoza 2005.(Hina) - Interes je Osječko-baranjske županije i grada da Osijek, koji se kandidirao za domaćina Svjetskog prvenstva u ribolovu 2006. godine, i dobije to prestižno prvenstvo, rekao je dožupan Dinko Burić na današnjem susretu s predsjednikom Svjetske ribolovne konfederacije Claudijom Ugom Matteolijem.

To je, dodao je, značajno, ne samo zbog sportskog natjecanja, već i zbog mogućnosti da se gostima ponude brojni turistički sadržaji.

Podsjetio je da u svijetu ima oko 300 milijuna sportskih ribiča, te da su među velikim zaljubljenicima i hrvatski ribiči, posebice u Slavoniji i Baranji, gdje je dugogodišnja tradicija bavljenja sportskim ribolovom.

Osim tehničkih uvjeta staze za održavanje svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu nužni su i smještajni kapaciteti, a Osijek i okolica ih imaju, kazao je dožupan Burić.

Osječki dogradonačelnik Gordan Matković, u odvojenom susretu s predsjednikom ribolovne konfederacije, rekao je da je grad i do sada nekoliko puta bio domaćin raznih svjetskih natjecanja. Najavio je da će Osijek 2009. biti domaćin Svjetskog prvenstva u streljaštvu.

Predsjednik Svjetske ribolovne konfederacije Matteoli izvijestio je kako bi Osijek, u slučaju da između više hrvatskih gradova kandidata dobije svjetsko prvenstvo, ugostio 500-tinjak najboljih svjetskih sportskih ribiča na slatkovodnim vodama iz 30 zemalja.

Odluka o gradu domaćinu donijet će se u prosincu na sjednici Upravnog odbora Svjetske ribolovne konfederacije u Portugalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙