FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele - reinkarnirani prijatelj - ne želi se odvajati od 13-godišnjaka

PHNOM PENH , 31. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Trinaestogodišnji MamPheaktra postelju odnedavno dijeli s jednim upornim teletom, nakon štoje lokalna gatara njegovoj majci objasnila kako je ono u prošlomživotu bilo dječak, odnosno najbolji prijatelj njezina sina.
PHNOM PENH , 31. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Trinaestogodišnji Mam Pheaktra postelju odnedavno dijeli s jednim upornim teletom, nakon što je lokalna gatara njegovoj majci objasnila kako je ono u prošlom životu bilo dječak, odnosno najbolji prijatelj njezina sina.

Nekoliko stotina znatiželjnika doputovalo je u posljednjih nekoliko dana u pokrajinu Kampong Trach, 140 km jugozapadno od glavnog grada Phnom Penha, kako bi se uvjerilo u priču o upornom bjelodlakom teletu.

"Tele je punih tjedan dana svake noći provaljivalo ulazna vrata našeg doma, nakon čega bi se ušuljalo u krevet našeg sina", ispričala je dječakova majka, što je potvrdio i šef policije u pokrajini Kampong Trach Kit Dara.

Zbog skučenog prostora u kojemu živi obitelj Pheaktra, u krevetu s dječakom donedavno je spavala njegova majka koju je tele svake večeri "istjeralo" iz kreveta. Zabrinuti članovi obitelji obratili su se za pomoć lokalnoj gatari koja je objasnila kako je tele u prošlom životu bilo dječak, odnosno najbolji Mamov prijatelj.

"Sada želi neprestano biti pokraj svojeg prijatelja, navikao je spavati na madracu i nikad ga ne uprlja", rekla je dječakova majka.

Policajac Dara novinarima je kazao kako je obitelj bila sretna kad je saznala da je životinja stari obiteljski prijatelj, a ne simbol loše sreće, kako se "upadi" životinja u kambodžanske kuće najčešće tumače.

Kambodžanci su uglavnom budisti koji vjeruju u reinkarnaciju, odnosno povratak duše u novi život u obliku koji su zaslužili tijekom prethodnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙