FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Azijska ptičja gripa mogla bi se proširiti na ostatak svijeta

RIM, 31. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Smrtonosna vrsta ptičje gripe kojaje zahvatila nekoliko zemalja Azije mogla bi se proširiti kako septice budu selile na Bliski istok, u Europu, Južnu Aziju i Afriku,upozorila je UN-ova agencija za hranu i poljoprivredu (FAO) usrijedu.
RIM, 31. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Smrtonosna vrsta ptičje gripe koja je zahvatila nekoliko zemalja Azije mogla bi se proširiti kako se ptice budu selile na Bliski istok, u Europu, Južnu Aziju i Afriku, upozorila je UN-ova agencija za hranu i poljoprivredu (FAO) u srijedu.

FAO kaže kao bi ptice leteći iz Sibira, gdje je smrtonosni soj virusa H5N1 nedavno otkriven, mogle u skoroj budućnosti prenijeti virus na Kaspijsko i Crno more. Ta područja i zemlje na Balkanu mogle bi postati potencijali ulaz virusa u srednju Europu.

"FAO se brine da siromašne zemlje u jugoistočnoj Europi, gdje se ptice selice iz Azije miješaju s ostalima iz sjeverne Europe, neće moći uočiti i spriječiti širenje ptičje gripe", rekao je dužnosnik FAO-a Joseph Domenech.

Ptice selice na svojem putu prolaze Azerbajdžanom, Iranom, Irakom, Gruzijom, Ukrajinom i nekim mediteranskim zemljama, gdje je izbijanje ptičje gripe moguće, rekao je FAO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙