FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija upozorava: ptičja gripa mogla bi se proširiti na Europu i Bliski istok

MOSKVA, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Glavni ruski državniepidemiolog u ponedjeljak je upozorio da bi se epidemija ptičje gripekoja je izbila u Sibiru mogla preko glavnih ruskih poljoprivrednihpodručja proširiti prema jugu a potom u u sredozemne i bliskoistočnezemlje.
MOSKVA, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Glavni ruski državni epidemiolog u ponedjeljak je upozorio da bi se epidemija ptičje gripe koja je izbila u Sibiru mogla preko glavnih ruskih poljoprivrednih područja proširiti prema jugu a potom u u sredozemne i bliskoistočne zemlje.

"Analiza migracije ptica pokazala je da bi se u jesen 2005. virus H5N1 mogao iz Sibira proširiti prema Kaspijskom i Crnom moru", rekao je epidemiolog Genadij Oniščenko u pismu dužnosnicima ruskih regionalnih zdravstvenih službi.

"Osim na jug Rusija ptice selice mogle bi virus proširiti na susjedne zemlje (Azerbajdžan, Iran, Irak, Gruziju, Ukrajinu, sredozemne države) jer pravci migracije ptica iz Sibira u jesen prolaze i preko tih zemalja", kaže Onishchenko u pismu.

Pismo je objavljeno na internet stranicama državne agencije za prava potrošača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙