FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kenneth Clarke najavio kandidaturu na čelnika konzervativaca

LONDON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Bivši britanski ministarfinancija Kenneth Clarke najavio je svoju kandidaturu za predsjednikaKonzervativne stranke, objavio je u srijedu konzervativni dnevni listDaily Mail.
LONDON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Bivši britanski ministar financija Kenneth Clarke najavio je svoju kandidaturu za predsjednika Konzervativne stranke, objavio je u srijedu konzervativni dnevni list Daily Mail.

"Uvjeren sam da Velika Britanija mora biti bolje vođena nego što je bila pod Laburističkom strankom Tonyja Blaira", kazao je on u izjavi za list.

"Političko zdravlje Velike Britanije ozbiljno je pogoršano. Konzervativna stranka mora tome naći lijeka, a ja sam čovjek za takvu situaciju", dodao je.

"Konzervativnoj stranci treba novi popularni čelnik koji će steći poštovanje svih slojeva britanskog društva", nastavio je on.

Ministar financija između 1993. i 1997., Kenneth Clarke treći puta kreće u napad na predsjedničko mjesto konzervativaca. Godine 1997. izgubio je od Williama Haguea, a 2001. od Iaina Duncana Smitha.

Kennetha Clarkea (65) smatra se jednim od najuglednijih britanskih političara, no proeuropska uvjerenja mogla bi ga koštati glasova značajnog dijela ponešto euroskeptične stranke.

Gorljivo se zalažući za europsku monetarnu uniju, prije nekoliko je dana ipak iznio podijeljeno mišljenje o uvođenju jedinstvene europske valute u intervjuu dnevniku Central Banking.

Nekoliko puta ministar (financija, zdravstva, prosvjete, unutarnjih poslova) Kenneth Clarke jedan je od rijetkih konzervativnih dužnosnika koji se protivi ratu u Iraku, i dalje jednako nepopularnom u Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙