FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potvrđeno 10 kandidatura za predsjedničke izbore u rujnu

KAIRO, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Egipatsko izborno povjerenstvoobjavilo je da je zaprimilo 10 kandidatura za predsjedničke izborepreviđene za 7. rujna, među kojima je i kandidatura dosadašnjegpredsjednika Hosnija Mubaraka, kandidata za peti mandat na čeluzemlje.
KAIRO, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Egipatsko izborno povjerenstvo objavilo je da je zaprimilo 10 kandidatura za predsjedničke izbore previđene za 7. rujna, među kojima je i kandidatura dosadašnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka, kandidata za peti mandat na čelu zemlje.

"Dvadeset kandidatura za predsjedničke izbore je odbijeno, a deset zaprimljeno", navelo je Povjerenstvo u priopćenju u ponedjeljak.

Prema vladinom listu Al-Akhbar, 20 osoba (iz sedam raznih stranaka) je odbijeno zbog neslaganja u njihovim strankama oko izbora kandidata ili raznih neregularnosti.

Izborna kampanja će početi 17. kolovoza i završiti 4. rujna.

Izbori 7. rujna bit će prvi pluralistički predsjednički i opći izbori u povijesti Egipta, no ponovni izbor Hosnija Mubaraka smatra se gotovo sigurnim.

Do sada su Egipćani bili pozvani izjasniti se na plebiscitu o imenu jednog jedinog kandidata kojega je izabrao parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙