FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVB Splitska banka: rast neto dobiti za 47,5 posto

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - HVB Splitska banka prvo jepolugodište ove godine završila s neto dobiti u iznosu od 141,7milijuna kuna, što je za čak 47,5 posto više u odnosu na neto dobit izistog razdoblja lani, kada je iznosila 96,1 milijun kuna, objavili sudanas iz te banke.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - HVB Splitska banka prvo je polugodište ove godine završila s neto dobiti u iznosu od 141,7 milijuna kuna, što je za čak 47,5 posto više u odnosu na neto dobit iz istog razdoblja lani, kada je iznosila 96,1 milijun kuna, objavili su danas iz te banke.

Na kraju lipnja ove godine aktiva HVB Splitske banke je premašila 22 milijarde kuna, odnosno porasla je za oko 3 posto u odnosu na prvo polugodište prošle godine, pri čemu su ukupni krediti dosegli iznos od 12,9 milijardi kuna, što predstavlja rast od 8,1 posto tijekom ove godine.

Plasmani pravnim osobama su u prvih šest mjeseci ove godine porasli za 935 milijuna kuna, ili 15,3 posto, dok krediti građanima u odnosu na kraj lipnja prošle godine bilježe rast veći od 30 posto.

U HVB Splitskoj banci pritom naglašavaju kako plasmani ostalim sektorima, prvenstveno gospodarstvu, još uvijek s udjelom od 56 posto nadmašuju kreditni portfelj građana, koji u ukupnim zajmovima čini 44 posto.

Ukupni su se depoziti pak na kraju lipnja približili iznosu od 11 milijardi kuna.

Ukupni prihodi HVB Splitske banke su u prvom polugodištu ove godine premašili iznos od 405,7 milijuna kuna, te su ostvarili godišnji rast od 16 posto.

Među njima se ističu kamatni prihodi s rastom od 28,3 posto u odnosu na kraj lipnja prošle godine, dok su prihodi od naknada i provizija iznosili gotovo 79 milijuna, odnosno porasli su za 16,8 posto u odnosu na isto razdoblje 2004.

Ukupni troškovi pak bilježe rast od 6,7 posto, što je prvenstveno rezultat organskog rasta u protekloj godini, u kojoj je banka otvorila 32 nove poslovnice, navode iz HVB Splitske banke.

Troškovi rezervacija su u prvom polugodištu smanjeni za 53 posto, kao rezultat poboljšanja upravljanja rizicima, što je, ističu iz HVB Splitske banke, pridonijelo rastu bruto dobiti koja je na kraju šestomjesečnog razdoblja premašila 170 milijuna kuna i bila za gotovo 43,5 posto veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙