FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Partner banka: dobit smanjena na 6,5 milijuna kuna

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačka Partner banka završila jeprvo polugodište ove godine s neto dobiti u iznosu od 6,5 milijunakuna, što je za gotovo 40 posto manje u odnosu na isto razdobljeprošle godine, stoji u financijskom izvješću te banke koje prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačka Partner banka završila je prvo polugodište ove godine s neto dobiti u iznosu od 6,5 milijuna kuna, što je za gotovo 40 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, stoji u financijskom izvješću te banke koje prenosi Zagrebačka burza.

Kako se pojašnjava u izvješću, manja dobit je dijelom rezultat primjene različite metodologije kod priznavanja prihoda po kamatnim prihodima od provizija po kreditima, koje se po novom vremenski razgraničavaju i tako prikazuju kao prihodi.

Također, na manju dobit utjecaja su imali i veći administrativni troškovi koje je Partner banka imala u ovom razdoblju, kada je, među ostalim, otvorena podružnica banke u Zadru te povećan broj djelatnika. Ujedno, veći su i ukupni troškovi rezerviranja, pojašnjavaju u Partner banci.

Prihodi od kamata Partner banke u prvom polugodištu ove godine iznosili su 32,37 milijuna kuna i bili su za 16,1 posto veći nego u isto vrijeme lani. Pritom su prihodi od kamata od građana porasli za 18,5 posto, na 4,47 milijun kuna, a od poduzeća za 5,7 posto, na 23,7 milijuna kuna.

Neto kamatni prihod te banke povećan je 5,5 posto, na 21,7 milijuna kuna, dok su neto prihodi od provizija i naknada povećani za 2,4 posto, na 5,37 milijuna kuna.

Istodobno, operativni troškovi banke povećani su za 3,8 posto, na 21,11 milijuna kuna, a povećanje u Partner banci većim dijelom pripisuju spomenutom otvaranju nove podružnice u Zadru te povećanju broja zaposlenih na 99.

Aktiva Partner banke, pak, je na kraju lipnja ove godine iznosila 912,33 milijuna kuna ili 12,4 posto više nego na kraju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙