FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Indija najveći njemački konkurenti

BERLIN, 30. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kina i Indija su najvećikonkurenti Njemačke u globaliziranom svijetu, rekao je u utorak bivšičelnik Siemensa Heinrich von Pierer nakon što je imenovan glavnimgospodarskim savjetnikom Angele Merkel ako na skorašnjimparlamentarnim izborima pobjedi kancelara Gerharda Schroedera.
BERLIN, 30. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kina i Indija su najveći konkurenti Njemačke u globaliziranom svijetu, rekao je u utorak bivši čelnik Siemensa Heinrich von Pierer nakon što je imenovan glavnim gospodarskim savjetnikom Angele Merkel ako na skorašnjim parlamentarnim izborima pobjedi kancelara Gerharda Schroedera.

Von Pierer, koji je bio na čelu njemačkog elektroničkog giganta s 400.000 zaposlenika od 1992. do početka ove godine, rekao je da je Njemačka previše skupa kako bi se natjecala po troškovima s tim rastućim gospodarskim silama.

"Naši veliki konkurenti su Kina i Indija", izjavio je, dodavši da njemački visoki životni standard znači da troškovi poslovanja ne mogu potonuti na razine tih zemalja, pa čak ni susjedne Poljske.

Kako je istaknuo, Njemačka će ostati skupa i stoga mora biti bolja od svojih konkurenata. Naveo je medicinsku tehnologiju, automobilski sektor, optički i zrakoplovni kao tek neka područja u kojima Njemačka ima značajno vodstvo koje treba dalje izgrađivati.

Merkel, koja u ispitivanjima javnog mnijenja vodi u odnosu na Schroedera, rekla je da će von Pierer predsjedavati 10-članim vijećem gospodarskih savjetnika koji će zasjedati četiri puta godišnje.

Sastavljeno od poslovnih čelnika i znanstvenika, to vijeće će nastojati poboljšati i ubrzati iskorištavanje njemačkih znanstvenih dostignuća od strane poduzetnika.

Merkel je navela brzo i rado njemačko usvajanje GSM tehnologije mobilnih telefona kao primjer onoga što želi da to vijeće radi. "Trebamo brži i inovativniji rast zbog više poslova", izjavila je Merkel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙