FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan skok ZEW indeksa

BERLIN, 23. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Povjerenje njemačkih ulagača ukolovozu poraslo je uslijed slabljenja tečaja eura i znakova snažnijegglobalnog gospodarskog rasta koji je pomogao održati optimizam okoizgleda najvećeg europskog gospodarstva.
BERLIN, 23. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Povjerenje njemačkih ulagača u kolovozu poraslo je uslijed slabljenja tečaja eura i znakova snažnijeg globalnog gospodarskog rasta koji je pomogao održati optimizam oko izgleda najvećeg europskog gospodarstva.

Centar za europska ekonomska istraživanja iz Mannheima objavio je u utorak tzv. ZEW indeks, čija je vrijednost porasla sa srpanjskih 37 na 50 indeksnih bodova u kolovozu.

Rast ZEW indeksa uslijedio je nakon pada tečaja eura za 10 posto prema dolaru od početka godine, što se smatra poticajnim za njemački izvozni stroj.

Skok u kolovozu, koji je također pomogao ublažiti strahove oko negativnog utjecaja visokih cijena nafte na gospodarsko raspoloženje, bio je mnogo veći nego su analitičari predviđali, te mnogo više od povijesnog prosjeka od 34,2 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙