FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adidas kupuje Reebok

FRANKFURT, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Njemački proizvođač sportskeodjeće i rekvizita Adidas-Salomon izazvao je američkog diva Nike-anajavivši u srijedu da će platiti 3,1 milijardu eura za svog američkogkonkurenta Reebok.
FRANKFURT, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Njemački proizvođač sportske odjeće i rekvizita Adidas-Salomon izazvao je američkog diva Nike-a najavivši u srijedu da će platiti 3,1 milijardu eura za svog američkog konkurenta Reebok.

Taj potez Adidasa, jednog od sponzora Svjetskog nogometnog kupa iduće godine u Njemačkoj, pomoći će mu da ojača svoju prisutnost na ključnome američkom tržištu. U kompaniji se nadaju da će kupovinu Reeboka dovršiti u prvoj polovini 2006.

Najava o akviziciji poklopila se s objavom najnovijih poslovnih rezultata te najveće europske skupine za proizvodnju sportskih artikala. U drugom ovogodišnjem tromjesečju ta je njemačka kompanija zaradila 67 milijuna eura, 52 posto više nego u godini ranije.

Istodobno, prodaja je uvećana 8,2 posto, na 1,52 milijarde eura, potaknuta rastom na tržištima diljem svijeta izuzev Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙