FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispred kuće čelnika vojvođanskih Mađara bačena bomba

SUBOTICA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ispred obiteljske kuće čelnikanajjače stranke vojvođanskih Mađara i bivšeg potpredsjednikasrbijanske vlade Jozsefa Kasze bačena je rano u utorak ručna bomba,objavila je policija.
SUBOTICA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ispred obiteljske kuće čelnika najjače stranke vojvođanskih Mađara i bivšeg potpredsjednika srbijanske vlade Jozsefa Kasze bačena je rano u utorak ručna bomba, objavila je policija.

U eksploziji koja je neznatno oštetila samo fasade i prozore njegove i susjedne kuće nije bilo ozlijeđenih, no obitelj koja živi u susjedstvu u strahu je zbog ovoga incidenta.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Jozsef Kasza, koji se 15 godina javno zalaže i brani interese mađarske manjine u Srbiji, nije želio davati izjave novinarima.

Oštro napadajući režim Slobodana Miloševića, ali u posljednje vrijeme i aktualnu vlast u Srbiji, Kaszi je više puta tijekom devedesetih dobivao prijetnje telefonom i u pismima, no jutrošnje bacanje bombe pred njegovu kuću prvi je otvoreni nasrtaj na njega ili njegovu imovinu.

Nakon prošlogodišnjih napada na pripadnike ove manjine, zbog kojih je Srbija bila izložena kritikama zemalja EU, ovo je jedan od najtežih incidenata protiv vojvođanskih Mađara.

Uz političku, Jozsef Kasza je izgradio i karijeru imućnog gospodarstvenika pa njegovi kritičari ističu kako možda u toj činjenici treba tražiti odgovor na pitanje tko je i zašto bacio bombu pred njegovu kuću u kojoj živi sa suprugom i djetetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙