FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska do 4,30 sati

ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Zbog miniranja jutros u 4 sata na 15 minuta će se obustaviti promet kod tunela Veliki Gložac, a u 5 sati kod tunela Čardak na autocesti Rijeka-Zagreb, izvijestio je sinoć Hrvatski autoklub.

SPLIT - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Europapress holdinga (EPH) potpisat će danas ugovor temeljem kojeg će EPH postati vlasnikom 34,6 posto dionica splitske medijske kuće Slobodna Dalmacija. HFP je ponudu EPH prihvatio sredinom ove godine, godinu i pol nakon raspisivanja natječaja, a početkom kolovoza provedena je i dokapitalizacija Slobodne Dalmacije za 83,47 milijuna kuna, i to izdavanjem novih dionica na čiji upis isključivo pravo ima EPH .

OKUČANI - Na mjesnom groblju u Okučanima otkrivena je jučer još jedna masovna grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata, i to je do sada 141. masovna grobnica u Hrvatskoj. Prvog dana iskapanja pronađeni su posmrtni ostaci deset osoba, uglavnom civila, među kojima su i tri žene, a ekshumirani su na dubini većoj od dva metra. Riječ je o žrtvama iz 1991. koje su dovezene s područja Bijelih Stijena nedaleko od Okučana. Nagađa se da bi u grobnici mogle biti i žrtve iz logora Bučje, izvijestila je novinare potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je bila nazočna početku iskapanja.

ZAGREB - Predsjednik uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić ustvrdio je jučer da su neistiniti medijski navodi da u HŽ-u vlada kaos, poduprijevši to podacima o sigurnosti na željeznici, prema kojima je broj nesreća u prvom polugodištu 2005. smanjen za 25,5 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003. HŽ funkcionira i neistinite su tvrdnje o kaosu, jer smo za pet dana uspjeli uspostaviti promet na pruzi Zagreb-Rijeka, iako smo mislili da će nam za to trebati desetak dana, ustvrdio je Mlinarić na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Tvrtka Dalmacijacement ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 58,59 milijua kuna, što je 4,88 posto manja neto dobiti nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz izvještaja o poslovanju Dalmacijacementa koji prenosi Zagrebačka burza. Iako slabiji od prošlogodišnjih, poslovni rezultati su u visini planiranih, kaže se u komentaru Uprave Dalmacijacementa. Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili su 441,56 milijuna kuna, što je 3,84 posto manje nego u isto vrijeme lani, a smanjeni su i dok su ukupni rashodi, sa 397,63 milijuna na 382,97 milijuna kuna.

ZAGREB - Proizvođač prehrambenih proizvoda Franck d.d. u prvom je polugodištu ove godine poslovao s neto dobiti od 32,89 milijuna kuna, što je 5,9 posto viša dobit nego u istom razdoblju lani. Ostvarena dobit je u skladu s planiranom, a i zarada po dionici kreće se u planiranim okvirima, navodi se u pojašnjenju i komentaru poslovnih rezultata od strane Uprave Francka. Ukupni su prihodi Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 236,49 milijuna kuna, što je tri posto niže u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su rashodi manji 4,3 posto i u prvom ovogodišnjem polugodištu iznose 195,76 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙