FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CRAWFORD - Američki predsjednik George W. Bush, svojedobno oduševljeni biciklist, odmjerio je u subotu snage sa sedmerostrukim pobjednikom Tour de Francea Lanceom Armstrongom u dvosatnoj vožnji po svojem ranču u Crawfordu, u Teksasu. Po završetku vožnje duge 27 km, pod nesnosnom vrućinom od gotovo 40 stupnjeva, predsjednik je šampionu, Teksašaninu poput njega, i ostalim posjetiteljima darovao majice s natpisom "Tour de Crawford", istaknuo je glasnogovornik Bijele kuće Trent Duffy. Upitan je li Armstrong poštivao Bushovo pravilo da ga ne pretječe u vožnji, glasnogovornik je odgovorio: "Poštivao je temeljno pravilo biciklizma".

LOS ANGELES - Aligator kojeg lokalne vlasti Los Angelesa već tjedan dana pokušavaju uloviti u mutnim vodama tamošnjeg jezera Machado postao je pravi heroj među stanovnicima jer je svaki put uspješno umakao svojim lovcima. I dok čuvari parka prirode vjeruju u uspješan lov aligatora dugog oko dva metra, oni koji navijaju za aligatora mogu za 10 dolara kupiti majicu s porukom: "Nikada me nećete uhvatiti". Mali se aligator uspio sakriti i profesionalnim lovcima na reptile koji su došli čak iz Colorada. Aligator je najvjerojatnije bio kućni ljubimac kojeg je vlasnik odbacio nakon što je "previše narastao". Aligatori, naime, nisu životinje koje obitavaju u Kaliforniji.

SAINT LEO - Većina studija o povezanosti video igrica i nasilja pokazuje da nasilne video igrice mogu pojačati agresivno ponašanje kod djece i adolescenata, a posebice kod dječaka, objavili su istraživači u petak. Po jednoj od studija, dijete i za manje od 10 minuta provedenih u nasilnoj video igrici, kod rješavanja testa vezanog uz raspoloženje nakon toga izražava agresivne osobine i sklonije je agresivnijem ponašanju. Učitelji u višim razredima osnovne škole navode da su djeca koja provode više vremena u igranju takvih video igrica postaju napadnija i sklonija svađi od druge djece. "Prikazujući im nasilje bez ikakvih posljedica mladi bivaju upućeni na to da je nasilje odgovarajući način rješavanja konflikata", ocijenila je psihologica Elizabeth Carll, suradnica na istraživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙