FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - "Da Vincijev kod" i posljednji nastavak priče o malom čarobnjaku Harryju Potteru su među najpopularnijim knjigama koje su britanski parlamentarci ponijeli sa sobom na godišnji odmor, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje. Misteriozni triler "Da Vincijev kod" američkog pisca Dana Browna, po kojem se snima film s popularnim Tomom Hanksom, uvjerljivo je najpopularnije ljetno štivo britanskih parlamentaraca. Na drugom je mjestu biografija Williama Pitta, najmlađeg premijera u povijesti Velike Britanije, bivšeg vođe konzervativaca Williama Haguea. Redovito godišnje istraživanje o čitalačkim navikama članova parlamenta smjestilo je fantastični dječji roman o Harryju Potteru na treće je mjesto. Istraživanje je provedeno na 153 zastupnika donjeg i 100 članova gornjeg doma.

LOS ANGELES - Sudac suda u Los Angelesu u petak je uplakanoj pjevačici Courtney Love naložio da provede 28 dana u centru za liječenje ovisnosti o drogama nakon što je kontroverzna pjevačica priznala da je prekršila uvjetnu kaznu uzimanjem droga. Sudac Rand Rubin je također rekao da će je vjerojatno osuditi na zatvorsku kaznu nakon što se 16. rujna ponovno vrati na sud radi izricanja presude za kršenje uvjetne kazne. "Mislim da ili trebate dugotrajni program odvikavanja od droga ili dugotrajnu zatvorsku kaznu. Mislim da trebate doći do dna prije no što odlučite što ćete raditi u budućnosti", rekao je sudac Rubin. Sud je u svibnju 2004. godine Love osudio na uvjetnu kaznu i program rehabilitacije nakon burnog razdoblja u kojem je u New Yorku i Los Angelesu optužena za krivotvorenje recepata za lijekove, uživanje kokaina, udaranje jednog muškarca mikrofonom za nastupa u jednom noćnom klubu i napad na jednu ženu u domu svog bivšeg ljubavnika.

ANGLETON - Porota u jednom teksaškom okrugu južno od Houstona je u prvoj građanskoj parnici radi popularnog lijeka protiv bolova Vioxxa tvrtke Merck & Co. u petak tu farmaceutsku tvrtku proglasila odgovornom za smrt jednog Teksašana 2001. godine i njegovoj udovici dodijelila odštetu veću od 250 milijuna dolara. Dvanaestoročlana porota teksaškog suda tijekom dva dana vijećala je deset i pol sati prije no što je za smrt Roberta Ernsta u snu okrivila lijek tvrtke Merck. Porotnici su odbacili tvrdnje Mercka da je Ernst umro od začepljenja arterija, a ne od Vioxxom izazvane fatalne aritmije i srčanog udara. Slučaj je privukao veliku pozornost farmaceutskih tvrtki, odvjetnika, potrošača i burzovnih analitičara jer predstavlja i signal što predstoji tvrtki Merck koja je najavila borbu protiv više od 4200 uz Vioxx vezanih tužbi uloženih na sudovima u Sjedinjenim Državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙