FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen: Prestati s nagađanjima o ubojstvu dvojice Srba

PRIŠTINA,29. kolovoza 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen pozvao je u ponedjeljak čelnike na Kosovu i uBeogradu da prestanu s nagađanjima o motivu ubojstva dvojice srpskihmladića kod Štrpca te da prepuste policiji da obavi svoj posao.
PRIŠTINA,29. kolovoza 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen pozvao je u ponedjeljak čelnike na Kosovu i u Beogradu da prestanu s nagađanjima o motivu ubojstva dvojice srpskih mladića kod Štrpca te da prepuste policiji da obavi svoj posao.

Jessen-Petersen je u ponedjeljak posjetio mjesto gdje su u blizini sela Banjice, približno 14 kilometara od Štrpca, u subotu navečer ubijeni Aleksandar Stanković i Ivan Dejanović, a Nikola Dukić i Aleksandar Janičijević ranjeni.

Soren Jessen-Petersen kazao je novinarima da je sam htio obići mjesto zločina i razgovarati s istražiteljima zaduženim za slučaj. Rekao je kako je o događaju bilo mnogo neodgovornih nagađanja.

"Bilo je mnogo špekulacija o ovom tragičnom incidentu. Sve one nisu od pomoći i neodgovorne su. Pozivam sve vas, političke čelnike ovdje i u Beogradu, da prestanete sa špekulacijama", rekao je Jessen-Petersen.

"Ne znam na temelju kojih dokaza neki donose ocjene", dodao je šef UNMIK-a i naglasio da se komentari moraju temeljiti samo na činjenicama te da se policiji mora dati vremena za istragu i pronalaženje svjedoka.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen pozvao je stanovništvo i potencijalne svjedoke da pomognu istrazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙