FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonska policija preuzela nadzor nad cijelom državnom granicom

SKOPLJE, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Granična policija Makedonije uponedjeljak je preuzela nadzor nad državnom granicom i na dijelu sAlbanijom, čime je zaokružen proces integriranog graničnog upravljanjaprema europskim pravilima i procedurama.
SKOPLJE, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Granična policija Makedonije u ponedjeljak je preuzela nadzor nad državnom granicom i na dijelu s Albanijom, čime je zaokružen proces integriranog graničnog upravljanja prema europskim pravilima i procedurama.

Svoje nadležnosti granična policija počela je preuzimati od vojske prije više od godinu dana.

Najprije je preuzela južnu granicu prema Grčkoj, zatim prema Bugarskoj i Srbiji i na kraju prema Albaniji. Granica s Albanijom smatra se najporoznijom posebno zbog nepristupačnih planinskih predjela pa su i pripreme granične policije za preuzimanje nadzora nad njom trajale najduže.

Na prigodnoj svečanosti u Ohridu na kojoj su ministri unutarnjih poslova i obrane Ljubomir Mihajlovski i Jovan Manasievski izvršili primopredaju nadzora nad granicom bili su nazočni i predstavnici europske policije Proxima, KFOR-a i Europske komisije za rekonstrukciju.

Glavna je zadaća granične policije, rekao je Mihajlovski, borba protiv kriminala, nelegalnog prelaska granice, šverca roba, droge, oružja i protiv terorizma. Obukom kadrova, dodao je on, intenzivirat će se legalan protok roba, odnosno olakšati tvrtkama izvoz i uvoz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙