FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vlada odobrila sporazum s Egiptom

JERUZALEM, 28. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Izraelska vlada u nedjeljuje glasovala za izmjenu mirovnog sporazuma s Egiptom iz 1979. kojom seomogućuje razmještanje 750 egipatskih vojnika na granici Sinajskogpoluotoka s pojasom Gaze.
JERUZALEM, 28. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Izraelska vlada u nedjelju je glasovala za izmjenu mirovnog sporazuma s Egiptom iz 1979. kojom se omogućuje razmještanje 750 egipatskih vojnika na granici Sinajskog poluotoka s pojasom Gaze.

Ova odluka otvara put povlačenju izraelskih postrojbi iz uskog pojasa zemlje uz granicu Egipta s Gazom koju Izrael nadzire od izraelsko-palestinskog sporazuma iz Osla 1993.-94..

O dogovoru s Egiptom, koji je dio plana izraelske evakuacije iz pojasa Gaze čiji je prvi dio dovršen u utorak, pregovaralo se od lipnja, a sporazum je zaključen prošlog tjedna.

Sporazum, koji će se godišnje obnavljati, Kairu omogućuje razmještanje 750 graničara duž 14 kilometara duge granice. Egipatske će snage, koje bi trebale suzbijati terorizam i krijumčarenje, nadzirati međunarodne snage i promatrači na Sinaju.

Sporazum još treba ratificirati izraelski parlament Knesset.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙