FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 15,30 sati

ZAGREB, 29. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 15,30sati:
ZAGREB, 29. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 15,30 sati:

ZAGREB - Perjanice hrvatskog skijanja Janica i Ivica Kostelić nakon dužeg vremena ponovno su u Zagrebu. Ljeto su proveli na Mljetu, gdje su odradili kondicijske pripreme, a danas su, nakon potpisavnja sponzorskog ugovora između Hrvatskog skijaškog saveza i Reeboka, u zagrebačkoj trgovini "Shoe Be Do" dijelili autograme te se slikali sa brojnim obožavateljima. Janica je bila nasmijana i odlično raspoložena, naglašavajući kako jedva čeka odlazak na snijeg. Ozljedu hrskavice desnog koljena uspješno je prebrodila i u stanju je raditi punim intenzitetom. "Nije loše, još malo boli, ali važno je da mogu sve raditi. Sada idemo dva tjedna u Zermatt, a potom u Hintertux i jedva čekam da što prije počnem s ozbiljnim treninzima na snijegu. Nadam se da se neću preforsirati. Ovaj puta moram biti opreznija prema koljenima", rekla je Janica. Najbolja hrvatska sportašica ističe da će sigurno nastupiti na startu Svjetskog kupa, 22. listopada u Soeldenu. No, o ulozi favoritkinje još nije spremna razgovarati. Njen brat Ivica Kostelić vrlo je zadovoljan odrađenim pripremama na Mljetu. "Sve što smo zamislili, uspjeli smo napraviti. To se rijetko događa, ali ovaj puta se ostvarilo. Za mene je najvažnija vijest da me ništa ne boli", ističe Ivica Kostelić, koji u novu sezonu ulazi sedam kilograma lakši. Osim u slalomu i veleslalomu, Ivica će sljedeće sezone nastupiti i u nekoliko kombinacijskih utrka i u superveleslalomu.

GIFU/ZAGREB - Naši najbolji veslači braća Skelin i skifistica Mirna Rajle Brođanac plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u veslanju, koje se od 29. kolovoza do 4. rujna održava u Gifu u Japanu. Srebrni olimpijci Siniša i Nikša Skelin su u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca bez kormilara s rezultatom 6:34.27 uvjerljivo osvojili prvo mjesto i direktan plasman u poluzavršnicu ostavivši za sobom drugoplasiranu posadu iz Slovenije Boštjan Božić/Gregor Novak za više od pet sekundi (6:39.37). Plasman u poluzavršnicu osigurala je osvajanjem drugog mjesta u konkurenciji lakih veslačica skifistica Mirna Rajle Brođanac s vremenom 7:38.63, zaostavši za nešto više od dvije sekunde za skifisticom iz Švicarske (7:36.27). Direktni plasman u poluzavršnicu, odnosno među 12 čamaca, nisu uspjeli ostvariti Ante Kušurin i Mario Vekić u dvojcu na pariće jer su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili četvrti. Prvo mjesto osvojili su Slovenci Iztok Čop i Luka Špik s rezultatom 6:15.16 ispred čamaca iz Belgije i Bugarske te naših Kušurina i Vekića koji su ostvarili rezultat 6:23.56 i plasman u i plasman u poluzavršnicu pokušat će izboriti kroz repesaž. Od naših čamaca sutra će u kvalifikacijama nastupiti osmerac.

ZAGREB - Na nanjnovijoj WTA listi Ruskinja Marija Šarapova prepustila je vodeću poziciju Amerikanki Lindsay Davenport. Od naših tenisačica Jelena Kostanić nazadovala je za tri pozicije i sada je 70., a Karolina Šprem ja pokvarila plasman za jedno mjesto i trenutno je 86., dok je Sanda Mamić zadržala 89. poziciju.

Redosljed na WTA listi:

1. (2) Lindsay Davenport (SAD) 4609

2. (1) Marija Šarapova (Rusija) 4452

3. (3) Amelie Mauresmo (Francuska) 3907

4. (4) Kim Clijsters (Belgija) 3179

5. (5) Svetlana Kuznetsova (Rusija) 3168

70. (67) JELENA KOSTANIĆ 505

86. (85) KAROLINA ŠPREM 414

89. (89) SANDA MAMIĆ 400

ZAGREB - Na najnovijoj ulaznoj ATP ljestvici nema većih promjena među prvom desetoricom igrača. Prvo mjesto i dalje uvjerljivo drži Švicarac Roger Federer. ispred Španjolca Rafaela Nadala, a Amerikanac Andy Roddick je na trećoj poziciji zamijenio Australca Lleytona Hewitta. Od naših tenisača Ivan Ljubičić je zadržao 19. mjesto, dok je Mario Ančić pokvario plasman za jednu poziciju i sada je 24.

Plasman na ulaznoj ATP ljestvici:

1. (1) Roger Federer (Švicarska) 6975

2. (2) Rafael Nadal (Španjolska) 4320

3. (4) Andy Roddick (SAD) 3370

4. (3) Lleyton Hewitt (Australija) 3335

5. (5) Marat Safin (Rusija) 3260

19. (19) IVAN LJUBIČIĆ (HRVATSKA) 1360

24. (23) MARIO ANČIĆ (HRVATSKA) 1230

NEW HAVEN - Američki tenisač James Blake osvojio je ATP turnir u New Havenu, pobijedivši u finalu Španjolca Feliciana Lopeza sa 3:6, 7:5, 6:1. Blakeu je to prvi osvojeni turnir nakon tri godine. Američkom tenisaču, koji si je prošle godine na treningu u Rimu ozlijedio vrat, prijetio je kraj karijere. Naime, zbog te ozljede oslabio mu je vid i sluh, a paraliziran mu je bio i dio obraza. Liječnici su bili sigurni da više nikad neće igrati profesionalni tenis. No, Blake se nakon samo nekoliko mjeseci vratio na terene.

FINALE:

James Blake (SAD) - Feliciano Lopez (Špa/5) 3:6, 7:5, 6:1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙