FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin poslao unutarnju kontrolu u PU osječko-baranjsku

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin poslao je unutarnju kontrolu MUP-a u Osijek nakon izjava AdonisaHodžića, na konferenciji za novinare 17. kolovoza, kojima optužujeosječku policiju da je prema njemu protuzakonito postupala, priopćenoje iz MUP-a.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin poslao je unutarnju kontrolu MUP-a u Osijek nakon izjava Adonisa Hodžića, na konferenciji za novinare 17. kolovoza, kojima optužuje osječku policiju da je prema njemu protuzakonito postupala, priopćeno je iz MUP-a.

Djelatnici unutarnje kontrole MUP-a imaju zadaću ispitati istinitost Hodžićevih tvrdnji, te utvrditi je li bilo i nekih drugih nezakonitosti.

Nakon što unutarnja kontrola obavi svoj posao, javnost će biti iscrpno izviještena o nalazima, ističe se u priopćenju MUP-a.

Zatočenik srpskih koncentracijskih logora, 70-postotni invalid Domovinskog rata Adonis Hodžić, optužio je u srijedu, 17. kolovoza, "osječku Prvu policijsku postaju za protuustavno privođenje bez sudskog naloga" na kojem su ga, kako tvrdi, "tražili da potpiše prazan papir vezano uz optužbe protiv Branimira Glavaša". Hodžić je rekao da su u noći s prošle srijede na četvrtak u njegov stan došla tri civila i zatražila da ode u policiju na ispitivanje te da mu nisu dopustili da se konzultira s odvjetnikom.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber istoga je danas opovrgnuo te optužbe navodeći da "prema Hodžiću policija nije provela nikakav postupak koji bi se povezivao s provođenjem izvida za počinjena kaznena djela u razdoblju 1991.-1992., a niti je Hodžić pozivan ili privođen s 10. na 11 kolovoza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙