FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodostaj Mure u opadanju

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - I dalje je na snazi izvanrednostanje obrane od poplava na rijeci Muri na području Međimurskežupanije. Vodostaj Mure u 23 sata bio je +497 (cm), s tendencijomdaljnjeg opadanja, izvijestio je Državni centar 112.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - I dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava na rijeci Muri na području Međimurske županije. Vodostaj Mure u 23 sata bio je +497 (cm), s tendencijom daljnjeg opadanja, izvijestio je Državni centar 112.

U Murskom Središču voda je poplavila neke ulice u blizini autobusnog kolodvora.

Most na rijeci Muri, oštećen na hrvatskom dijelu u Murskom Središču, a koji je ujedno granični prijelaz prema Sloveniji, bio je zatvoren za teretna vozila do 22 sata. Tada je otvoren za sva vozila jednim prometnim trakom.

U mjestu Križovec voda je poplavila oko 40 kuća, a u mjestu Podturen poplavljeno je desetak kuća.

U općinama Goričan i Kotoriba, koje se nalaze nizvodno, tek se očekuje dolazak vodenog vala.

Tamo su ekipe Civilne zaštite u stanju pripravnosti, iako je u tom dijelu obala dobro utvrđena te se ne očekuje izlijevanje Mure preko nasipa.

Zbog obilne kiše u utorak su u općini Podgorač, u Osječko-baranjskoj županiji, poplavljena polja, dvorišta i podrumi, a najkritičnijim mjestima voda je ušla u kuće, pa je evakirano nekoliko najugroženijih kućanstava. Kanali su prekopavani, a mještane su vatrogasci opskrbljivali vodom.

U poplavi su stradali i Stipanovci, stoji, uz stalo, u izvješću Državnog centra 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙