FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australci prosvjedovali radi zbog zabrane istospolnih brakova

SYDNEY, 13. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Aktivisti za pravahomoseksualaca održali su u subotu, godinu nakon što je vladaaustralskog premijera Johna Howarda zabranila istospolne brakove,prosvjedne skupove u više australskih gradova.
SYDNEY, 13. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Aktivisti za prava homoseksualaca održali su u subotu, godinu nakon što je vlada australskog premijera Johna Howarda zabranila istospolne brakove, prosvjedne skupove u više australskih gradova.

U Sydneyu se na skupu povodom godišnjice izmjena zakona kojima se brak definirao kao zajednica muškarca i žene okupilo 600 ljudi. "Prošlogodišnja zabrana brakova stajalište je temeljeno na diskriminaciji i predrasudama spram lezbijki i muških homoseksualaca, to je stajalište koje kaže da naša ljubav nije jednaka", rekla je okupljenima organizatorica Julie McConnell u sydneyskom Hyde Parku.

Zakonskim izmjenama, koje su dobile potporu oporbene Laburističke stranke, također je zanijekana valjanost u stranim zemljama sklopljenim istospolnim brakovima koji su legalni u Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Kanadi i Massachusettsu u SAD-u.

U Melbourneu se oko 400 ljudi okupilo kako bi svjedočilo davanju bračnih zavjeta istospolnih parova. Organizator okupljanja u Melbourneu Pete Dillon izjavio je da istospolni parovi nemaju prava koje uživaju heteroseksualni parovi, uključujući mirovne i porezne olakšice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙